What should I do with the paste core of the atomizer?
Leave a message
What should I do with the paste core of the atomizer? I believe that many friends will also encounter this kind of inexplicable problem. The power is appropriate, the atomizing core has e-liquid, and the main unit is fine. However, after a little fire, the atomizing core is directly smeared or the smoke feels very hot and choking. After eliminating all the problems related to cotton, e-liquid, and the host, it is very likely that the misoperation caused the burning of the atomizing core. Paste core is a phenomenon, if you want to find the cause of this phenomenon, you can follow the steps below.
What should I do with the paste core of the atomizer?
What should I do with the paste core of the atomizer? Before introducing the specific steps, there is a little knowledge to popularize for novice friends.
Looking for power to avoid burning cotton or blowing heating wires
1. Observe the resistance of your heating wire after burning the wire. After burning the wire, some hosts need to unscrew the atomizer to install and re-read, otherwise it will be inaccurate. (The finished atomizer can be directly screwed on the device for reading, no steps such as burning wire are required.)
2. If the resistance at this time is 1ω (ohm), then try to adjust the voltage to 3.7V (some hosts cannot display the real-time voltage. But except for semi-mechanical devices, the resistance can be displayed. Semi-mechanical devices directly adjust the voltage to about 3.7V), if the voltage can be displayed, go to step 4 after adjusting step 3. If the voltage cannot be displayed, only the resistance can be displayed, then go to step 3 and read sequentially.
3. Use the formula to calculate, power=voltage*voltage/resistance, for example: 3.7*3.7/1=13.69W, then adjust the power to about 13W.
4. Theoretically, 3.7V is a voltage that is considered not to be pasted, but it is not a voltage that is recommended to be used all the time. The specific voltage suitable for the atomizer is different for various heating wires. The specific and relatively stable voltage can be adjusted up and down around 3.7V. It is considered to be a normal voltage range from 3.0V to 4.4V. Not hot as standard.
What should I do with the paste core of the atomizer? The reason for the paste core of the finished atomizer
1. The power is too high.
Solution: Just reduce the power, and try starting from the voltage corresponding to the power of 3.7V. If this is the reason, the problem will be solved immediately.
2. The air intake is too small, which usually happens on the first atomizer for novice players. Players and friends may not dare to smoke, so that the atomizer does not dare to inhale while the atomizer is hot and air-burning, so that there is no cooling airflow entering the atomizer from the air inlet, causing the temperature to be too high.
Solution: It is very simple, just breathe it with confidence.
3. If the air intake is not opened, the heating core cannot be cooled. If this happens, it is purely my own fault.
The solution: take a puff of cigarette to suppress the shock
4. The life of the finished atomizing core has reached the limit, and the inside of the finished atomizer is full of carbon deposits, which will cause a paste smell when heated. Or there is a problem with the quality of the finished atomizing core, and the oil guide is not smooth. Therefore, when there is no problem with power, air intake, and usage, if there is a peculiar smell or a sticky core when you are smoking, then the finished core atomizer has reached the end of its life.
Solution: Just replace the heating core.
What should I do with the paste core of the atomizer? DIY atomizer paste core reasons
1. The power is too high.
Solution: Just reduce the power, and try starting from the voltage corresponding to the power of 3.7V. If this is the reason, the problem will be solved immediately.
2. The intake air is too small, and there is not enough intake air to cool the heating core, so that the temperature is too high and the core is burnt. Or do not dare to smoke, so that when the largest air intake is opened, there is no airflow through the inside of the atomizer.
The solution: Open more air intake and pump boldly.
3. The heating core is made wrong, there is no burning wire, and the heating wire does not heat uniformly.
Solution: Re-burn the wire so that the heat is evenly distributed.
4. The heating core is not locked, so that there are obvious bright spots inside the locking wire hole of the electrode column when the atomizer is energized. These ultra-high temperature points will cause the peculiar smell of e-liquid.
Solution: Fix the heating core tightly, it is best to remove it and reinstall it, don't just brute force the screws.
5. When the heating wire has reached its lifespan, the most obvious evidence is that a large-scale black substance appears on the surface of the heating core or on the cotton, which is carbon deposition.
Solution: replace the heating core.







